Škverska ambulanta


Udruga Anđeli


Početak 2019. godine

U sklopu škverske ambulante nalazi se prostor od 400 m2 koji je na javnom natječaju pripao Udruzi Anđeli, ali se oni u isti nisu mogli useliti zbog sudskog spora o vlasništvu koji se vodio između Grada Splita i Brodosplita. Očekivano trajanje parnice bilo je između 6 i 8 godina.

Temeljem ovlaštenja gradonačelnika g. Andre Krstulovića Opare započeti su pregovori između delegacije Grada Splita i predstavnika uprave, pravne službe i odvjetničkog tima Brodosplita. U sedam mjeseci, koliko su trajali pregovori, održano je nekoliko zajedničkih sastanaka, uspostavljeni su brojni kontakti, a upravo zbog Anđela, došlo je do popuštanja od strane Brodosplita pa su spomenuti objekt, ukupne veličine 1 400 m2, velikodušno prepustili Gradu Splitu.

 

U iznimno teškim okolnostima zbog početka pandemije veliki pravni posao napravio je pročelnik za upravljanje gradskom imovinom grada Splita g. Ivan Leko koji je na drugoj strani imao dobronamjerne sugovornike; u ime g. Tomislava Debeljaka pregovore su vodili g. Tomislav Čorak, g. Jerko Grgić, g. Boško Ramljak i g. Joško Jurišić. Davanjem tabularne izjave, kako za taj, tako i za još tri objekta, okončani su pregovori koji su rezultirali knjiženjem Grada Splita na sudu kao vlasnika prostora i stvaranjem uvjeta za adaptaciju i useljenje u prostor.

U tu svrhu Grad Split je u proračunu za 2021. godinu predvidio sredstva u vrijednosti od 4 mil. kn. Iako su tijekom pregovora bile uključene sve relevantne gradske službe, a svojim prisustvom pregovore je osnažio i predsjednik gradskog vijeća g. Igor Stanišić, dio opozicije u gradskom vijeću nije podržao konačnu nagodbu s Brodosplitom izražavajući sumnju u dogovor. Nagodba je ipak bila usvojena na elektronskoj sjednici gradskog vijeća većinom glasova vijećnika, omjerom; 21 ZA, 6 PROTIV i 5 SUZDRŽANIH.

Kronologija događaja


" Za pregovarače "Brodosplita", u cilju mirnog rješavanja ovog spora imam samo riječi hvale."


Ante Zoričić
Izrada web stranica Split © WebSplit Studio