Popravi grad


Portal "Popravi grad"


Početak 2016. godine

Iako je ovaj projekt u prvi trenutak izazvao veliki otpor tadašnje gradske uprave, uskoro je bio prihvaćen kao pomoćni alat u posredovanju između građana, koji u svojim životnim sredinama prvi primjećuju određene nedostatke i Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita koji izdaje naloge različitim komunalnim tvrtkama da saniraju te iste nedostatke. Specifičnost ovoga portala je bila u tome što smo, kao vijećnici, direktno posredovali kod nadležnih službi, a vijećnički autoritet i pristup medijima nije ostavljao prostor za njihovo izbjegavanje.

 

Do kraja rada portala PopraviGrad izvršeno je više od 150 popravaka po cijelom gradu, a razmijenjeno je na tisuću e-mailova i različitih vrsta poruka. Uz administratora portala g. Marina Mazića, posebnu zahvalnost dugujemo tadašnjem šefu Odjela za komunalno održavanje Grada Splita g. Damiru Babiću, koji bi, do kasno u noć, slao odgovore na pitanja koja su postavljali građani i davao naloge za hitne sanacije. Nakon dvije godine Grad Split otvorio je vlastitu stranicu „Gradsko oko“ čime je portal PopraviGrad prestao s radom.

Kronologija događaja


"Taj dan u gradskoj upravi upalile su se sirene za uzbunu. Iako su tražili od nas da im ne prosljeđujemo upite, proglasili to maltretiranjem, pozivali se čak i na sindikat zaposlenika, vijećnički mandati davali su nam legitimitet i autoritet pa odustajanje u niti jednom trenutku nije bila opcija"


Ante Zoričić
Izrada web stranica Split © WebSplit Studio