Status promijenjen: Četvrtak, 10 Studeni 2016 00:49
Ustanovili smo tko je nadležan!
Dobili smo odgovor!

Umjesto željeznice - podzemna željeznica Kopilica - trajektna luka sa stanicom kod suda

Anonimno

Opis

Dakle, nekad u proslosti napravljen je tunel kojim i dan danas prometuje zeljeznica do centra grada - trajektne luke. Stanica podzemne koja je bila predvidjena je kod suda. Zasto se ne osposobi, zasto se ne naprave uvjeti da se moze osposobit (modernizacija tunela, ventilacija, ...). Ako HŽ nema novaca, zašto se ne naprave projekti barem pa realizacija kad se bude imalo? Zašto nisu napisali projekt za financiranje putem EU fondova koja bi sasvim sigurno financirala projekt kojim se brine i za okoliš takodjer. Hoćemo li ikad postat moderan grad s normalnim prigradskim prijevozom koji bi barem malo smanjio gužve koje se javljaju i zimi, a kamoli tijekom sezone. Kod nas se željeznica uopće ne uzima u obzir, a najbolji je i najkraći način putovanja.

Lokacija

Nadležna osoba

GRAD SPLIT
SLUŽBA ZA IMOVINSKOPRAVNE POSLOVE, IZGRADNJU I GEODEZIJU
Pročelnik ureda
Gosp. Anto Krželj
tel. 021/310-140
anto.krzelj@split.hr

HRVATSKE ŽELJEZNICE
KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE
Mihanovićeva 12, 10 000 Zagreb
infrastruktura.upiti@hz.infra.hr


Popravi grad

Odgovori

07.11.2016. - Poslali smo ovaj upit Službi za imovinskopravne poslove, izgradnju i geodeziju te poduzeću Hrvatske željeznice. Očekujemo njihov odgovor.
08.11.2016. - Dobili smo odgovor Službe za imovinskopravne poslove, izgradnju i geodeziju; Na ovo pitanje odgovor treba potražiti kod HŽ-a. Anto Krželj
09.11.2016. - Dobili smo odgovor poduzeća Hrvatske željeznice: 
Cijenjeni, 
HŽ Infrastruktura d.o.o. ugovorila je izradu projektne dokumentacije za izgradnju željezničkog stajališta Split H.B.Z. i sanaciju tunela Split. Potpisan je i sporazum o poslovnoj suradnji s Gradom Splitom jer je riječ o složenoj građevini koja povezuje stajalište i javnu površinu. Projektiranje i izgradnja vertikalne komunikacije sa stajališta bila je obaveza Grada, dok je HŽ Infrastruktura imala obavezu izraditi dokumentaciju vezanu uz izgradnju stajališta kao dijela željezničke infrastrukture. Uz izgradnju stajališta planirala se urediti i unutrašnjost tunela u smislu zaštite od nastanka i širenja požara te omogućavanja brze i učinkovite evakuacije osoba iz tunela kao i pravovaljanog spašavanja imovine. Međutim, u fazi ishođenja posebnih uvjeta za lokacijsku dozvolu kao i izrade idejnih projekata Grad Split povukao se iz projekta zbog nedostatka financijskih sredstava. S obzirom na to da se bez pomoći Grada Splita nisu mogli zadovoljiti posebni uvjeti koje je prilikom ishođenja lokacijske dozvole postavilo Ministarstvo unutarnjih poslova po pitanju postavljanja sigurnosnih područja ni riješiti imovinsko-pravni odnosi, u prosincu 2015. potpisan je sporazumni raskid ugovora za izradu projektne dokumentacije za izgradnju željezničkog stajališta „Split H.B.Z.“ i sanaciju tunela Split. Ako Grad Split ponovno pokaže interes za sudjelovanje u projektu, HŽ Infrastruktura spremna je za razgovor. 
S poštovanjem, 
Nataša Bunijevac
službenica za informiranje HŽ Infrastruktura

Komentari

  • Goran Sablic

    06 Siječanj 2017 at 20:16 |
    Tko će to izfinancirati , nije to tek tako a izgradnja stanice kod suda , nisu isti vag oni i vuća istih , a i pravila igre su druga za metro.

Komentirajte

Komentirate kao gost.