U ulici Nazorov prilaz problem sa nepropisno parkiranim vozilima

Ranko Cvitanić

Opis

Poštovani!

Obraćam Vam se u ime stanara ulice Nazorov Prilaz 5B.

Na priloženim fotografijama nalazi se prolaz, ujedno i jedini prilaz za automobile i pješake, kućnim brojevima 5A i 5B u ulici Nazorov Prilaz. Ovaj prolaz je  svakodnevno zakrčen nepropisno parkiranim osobnim vozilima, ostavljajući jedva dostatno mjesta da se u ulicu može ući osobnim automobilom, dok su pješaci, osobito djeca, svakodnevno ugroženi zbog mogućeg naleta vozila. Točnije, ostane prosječno oko 230 cm širine za prolaz, a nerijetko i manje!  Zbog nedostatne širine, onemogućen je prolaz vozila hitne medicinske pomoći, a više puta su medicinske intervencije zavrašvale tako da bi pacijente doslovno nosilo kroz ulicu, dok bi kombi hitne pomoći morao čekati pred zakrčenim prolazom, 70ak metara dalje. Također, onemogućen je i prolaz vatrogasnog vozila. Ovaj prolaz jedini je prolaz do zgrada na kućnim brojevima 5A, 5B, susjednih obiteljskih kuća i stražnje strane zgrade na kućnom broju 5, kao i do hidranta koji se nalazi ispred zgrade na kućnom broju 5B.  Samo je puka sreća što se dosada nije dogodila potreba za vatrogasnom intervencijom,  te da netko od 80ak stanara nije ozlijeđen ili njihova imovina uništena!

Predlažemo da se ulaz u ulicu prema kućnim brojevima 5A i 5B, s lijeve strane uza zid koji se vidi na fotografijama  pa do hidranta koji se nalazi na kraju istog zida , ogradi betonskim polukuglama ili na drugi odgovarajući način, te se na taj način osigura siguran prolaz za pješake, te neometan prolaz svih vozila, osobito vatrogasnih i vozila hitne medicinske pomoći.

Kako do sada nismo samostalno uspjeli riješiti ovaj problem (brojne zamolbe, plakati, pozivi pauk službama), a radi se o javnoj površini, najljubaznije vas molimo za pomoć.

Srdačno zahvaljujem, Ranko Cvitanić 

Lokacija

Komentari

  • milojka

    14 Travanj 2017 at 07:06 |
    Da se svaki dan ne ukidaju mjesta za parkiranje po hirevima pojedinaca sa bubamarama, stupićima i žutim crtama nijedan normalan čovjek nebi ovdje ni parkirao.Situacija je takva da se u zadnjih par mjeseci oduzelo više od 20 parkirnih mjesta bezveze stoga se više u >Varošu ne može uopće razgovarati o nepropisno parkiranim vozilima jer i nemamo nikakvih opcija nego se parkirati kao ovaj gospodin.Vi koji ste ovo prijavili imate svoju garažu inače bi razumjeli dotičnog.
  • Ranko

    18 Travanj 2017 at 03:58 |
    S duznim postovanjem, kad bi Vama ili bilo kome izgorila kuca ili se nekakva druga steta dogodila jer vatrogasno vozilo ili drugo vozilo hitnih sluzbi nije moglo pristupiti, bi li to onda bio hir?!

Komentirajte

Komentirate kao gost.