Status promijenjen: Subota, 22 Listopad 2016 00:25
Ustanovili smo tko je nadležan!
Dobili smo odgovor!

OKUPACIJA JAVNOG PARKINGA U KOMERCIJALNE SVRHE!

Anonimno

Opis

Na parkingu pokraj Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika parkirano je na desetke vozila Rent-a-Car-a, s registracijskim oznakama vozila koje započinju s ŠI ili MA. Smatram nedopustivim korištenje javnog parkirališta u komercijalne svrhe, pogotovo jer nije riječ o malom broju vozila, već o cijeloj floti. Upozoravao sam nadležne na ovaj problem koji traje već godinama, ali nitko ništa ne poduzima. Molimo pomoć!

Lokacija

Nadležna osoba

UPRAVNI ODJEL ZA KOMUNALNO GOSPODARSTVO I REDARSTVO
ODSJEK ZA REDARSTVO
Voditeljica
Gđa. Esma Kalemba
tel. 021/310-154
esma.kalemba@split.hr

KOMUNALNI REDAR ZADUŽEN ZA KOTAR
Gosp. Vedran Lisica
mob. 098243275
tel. 021/310-489
vedran.lisica@split.hr
Popravi grad

Odgovori

18.10.2016. - Poslali smo ovaj upit Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Odsjeku za redarstvo, nadležnom komunalnom redaru te prometnom redarstvu. Očekujemo njihov odgovor.
21.10.2016. - Dobili smo odgovor prometnog redarstva: 
Poštovani, 
Javnoprometne površine namijenjene parkiranju mogu koristiti svi pod istim uvjetima. Ukoliko je riječ o propisno parkiranim vozilima (a što na toj lokaciji nije upitno) Prometno redarstvo nema osnova za postupanje. 
Srdačan pozdrav, 
Ivanka Mihaljević 
Administrativna referentica za prometno redarstvo 
GRAD SPLIT Obala kneza Branimira 17 
Tel: +385 21 682-576 Fax: +385 21 682-577 
E-mail: ivanka.mihaljevic@split.hr

Komentari

  • Joško Marušić

    11 Listopad 2016 at 08:12 |
    Isti je slučaj i u ulici Dražanac (istočni dio) gdje se često mogu vidjeti parkirani automobili rentacara, dok stanari muku muče naći parkirno mjesto. Situacija se malo popravila otkad rentacar agencija koristi dvorište hotela Marjan odnosno parking stambenoposlovne zgrade prekopirao Ambasadora.
    Pitanje je može li se izdati dozvola za tu djelatnost ako vlasnik nije osigurao potreban prostor za svoj vozni park. Znam da je kod dobivanja dozvole za nadogradnju zgrade potrebno osigurati parkirno mjesto za svaki novoizgrađeni stan.
    Deficit parkirališta u gradskom središtu je veliki gradski problem koji se ne rješava na jedini ispravan način, a to je izgradnja gradskih višeetažnih parking kuća kako se to radi u svim većim gradovima. To moraju biti objekti s isključivo tom namjenom, a ne u kombinaciji s poslovnom i/ili stambenom namjenom kada ta ta druga namjena potroši skoro cijeli kapacitet parkinga.

Komentirajte

Komentirate kao gost.